Dnešní tip na víkend v Jižních Čechách - Hotel Romantick Třeboň

Hotel Romantick TřeboňJižní Čechy lákají řady návštěvníků, a to zejména díky zdejší nádherné krajině, plné lesů, rybníků, romantických zákoutí a samozřejmě také díky vysoké koncentraci historických památek. Jihočeská krajina také nabízí množství příležitostí pro vycházky, projížďky na kole i delší turistické výlety.

S jihočeskými rybníky je jednoznačně spojováno město Třeboň.  Je to přirozené turistické centrum oblasti, s bohatou historií, která na návštěvníky dýchne prakticky na každém kroku. Snad každý zná jméno Petra Voka z Rožmberka, který je s tímto městem neodmyslitelně spjat. Třeboň však je nejen historickým městem, ale je i městem lázeňským. Zdejší rašelinové lázně vznikly dokonce již v 19. století.

To vše láká k návštěvám a město nabízí také řadu ubytovacích zařízení, mezi něž patří i Design Hotel Romantick, který se nachází v těsné blízkosti historického centra. Název hotelu je více než vypovídající. Hosté zde naleznou netypicky stylizované pokoje, které jsou inspirovány jihočeskými květinovými lukami a zahradami. No a květiny zde návštěvníci najdou téměř na každém kroku, třeba když si půjdou dát některý ze speciálních řízků ve zdejší restauraci Kopretina. A jak jinak by se mohla jmenovat zdejší relaxační zóna? No přece Slunečnice!

Kromě pohodlného a zajímavého ubytování rovněž hotel svým hostům nabízí možnost úschovy kol a bezplatné Wi-Fi v celém objektu hotelu i restaurace.

Na nedostatek originality si zde tedy hosté rozhodně stěžovat nemohou. Každý z 20 zdejších pokojů je zcela jedinečný a celkovou atmosféru doplňují také terasy s výhledy na okolní krajinu. Svým hostům nabízí Hotel Romantick speciální romantické balíčky, které se mohou stát neotřelým dárkem například k výročí sňatku. A pak už zbývá se jen nechat rozmazlovat a hýčkat, užívat si luxus okvětních plátků na posteli, snídani do postele nebo romantickou večeři při svíčkách a s karafou vína. A pro celkové uvolnění a navození té pravé nálady pak přispěje i květinová relaxace s romantickou hudbou. V případě, že hosté zvolí májový balíček na oslavu Svátku lásky, mohou si užít i odpolední piknik v trávě, pro který budou vybaveni piknikovým košem, v němž najdou vše potřebné pro příjemné májové odpoledne.

Romantických květinových balíčků nabízí hotel několik variant s různou délkou i náplní. Nicméně aby dostál renomé města Třeboň coby lázní, přichází Hotel Romantick i s Lázeňským aroma pobytem, který kromě masáží a bylinkové koupele na pokoji zahrnuje také lázeňský minerální pitný režim. Lázeňské procedury si vychutnají také senioři, kteří zde mohou strávit v rámci relaxačního pobytu 6 dní, naplněných masážemi, koupelemi i léčebnými procedurami, ale pochopitelně si také užít místních památek.

Naopak milovníci aktivního odpočinku mohou využít řady cyklostezek, které lemují okolí Třeboně, a v tom je podpoří i pobytový balíček Na kole okolo Třeboně, který nabízí nejen mapy cyklostezek či tatranky pro doplnění energie a pivo pro doplnění minerálů, ale pro znavené cyklisty po návratu také uvolňující masáže.

No a hotel Romantick nezapomíná ani na unavené manažery, kterým nabízí antistresové masáže, vitamínové bomby, energizující nápoje a prostě celkově relax a vyčištění hlavy.

Lákavou nabídkou je také možnost strávit v Třeboni Labužnické jaro nebo Gurmánský balíček. V tomto balíčku je zahrnuto i labužnické překvapení na pokoji s místním pivem. A pochopitelně na hosty čekají gurmánské večeře v místní restauraci. Unikátem, který Hotel Romantick nabízí, je využití vody z vlastního podzemního vrtu, tedy vody, která se dá označit nejen za čistou, ale přímo za kojeneckou. Hotel je mimořádně ekologický, k ohřevu vody využívá sluneční kolektory, hlásí se ke třídění odpadu a v celém hotelu je využíván ve světě běžný kartový systém, který je cílen na úsporu elektřiny.

Zkrátka a dobře kdo navštíví Třeboň, neměl by minout Design Hotel Romantick.