Hornický region Erzgebirge/Krušnohoří UNESCO

Rudá věž smrtiHornický region Erzgebirge/Krušnohoří je od 6. července 2019 památkou zapsanou na Seznam světového dědictví UNESCO. Skládá se z 22 součástí. 17 z nich se nachází v Německu a pět na české straně. Společně reprezentují historicky vytvořenou krušnohorskou kulturní krajinu. Vybrané komponenty se svými charakteristickými hornickými objekty dokumentují význam regionu z globálního hlediska, nejvýznamnější oblasti těžby rud a nejdůležitější těžební období na obou stranách hranice. Každá komponenta obsahuje dílčí objekty související s hornictvím, jichž je zhruba 400 na saské straně a přes 60 na české straně.

Přijeďte objevit krásy tohoto regionu a ubytujte se v nově otevřeném  Pensionu Nataliya , který se nachzází v těsné blízkosti uvedené Rudé věži smrti

Pension Nataliya Pension Nataliya

Pension má ideální polohu mezi střediskem zimních i letních sportů Klínovec/Boží Dar (15 km) a světoznámými lázněmi Karlovými Vary (7 km). Za pouhých 10 minut autem se dostanete k moderní čtyřsedačkové lanové dráze LD Prima Express, která vás pohodlně dopraví na nejvyšší vrchol Krušných hor ( Klínovec 1244 m. n. m. ). Na své si přijdou i sportovci nebo senioři. Okolí je jako stvořené k pěším výletům, houbaření, cykloturistice a v zimě ke sjezdovému i běžeckému lyžování.

Čtyři komfortní dvoulůžkové pokoje a jeden rodinný apartmán jsou ideální pro ubytování turistů, rodin s dětmi nebo menší skupiny.

Nabídka na ubytování v Ostrově nad Ohří