Hory v létě - perfektní způsob jak strávit rodinnou dovolenou

Letní rodinná dovolenáLetní dovolenou si řada lidí nedokáže představit bez pláže, sluníčka nebo koupání. Ovšem mnozí lidé i ve volném čase dávají přednost aktivnímu odpočinku před lenošením. Ideální variantou je pak spojit aktivitu s pohodlím a komfortem.

Užít si skvělou letní dovolenou nabitou zážitky je možné třeba v překrásné přírodě některých našich hor. Kupříkladu v Krkonoších si můžete vychutnat rodinný pobyt na horách ve Špindlerově Mlýně. Naleznete zde nespočet příležitostí ke krátkým procházkám nebo k delším horským túrám, při nichž je možné se pokochat nádhernými výhledy, obdivovat působivá horská panoramata nebo jen tak čerpat nové síly z čerstvého vzduchu. No a po celodenní chůzi si můžete v horském hotelu Orea Resort Horal oddechnout v příjemně zařízených pokojích nebo jen tak relaxovat v místním wellness centru, kde na hosty čeká bazén, vířivka nebo solárium. Dobré jídlo si vychutnáte v místní restauraci, kde pro vás zdejší kuchaři připraví nejrůznější speciality.

A ti, kdo už to v okolí Špindlerova Mlýna znají, mohou zavítat třeba do opačné části těchto největších českých hor, do Harrachova. Zde je v Orea Resortu Sklář čeká pohodové a komfortní ubytování se skvělou kuchyní a wellness centrem v rámci zvýhodněného balíčku rodinná dovolená.  Užijete si zde klid a odpočinek, a to díky výhodné poloze na okraji lesa. Ovšem do Harrachova, které je výchozím bodem řady turistických výletů, je to odsud jen pár minut chůze.

Turisté, kteří sem v létě zavítají, si rozhodně nemohou stěžovat na nedostatek sportovního vyžití nebo jiných aktivit. K dispozici jim je kromě řady turistických a cyklistických tras také Golf club, minigolfová hřiště nebo pro ty mladší třeba rampa pro bungee jumping. No a kdo má rád adrenalin, může si třeba vypůjčit koloběžku nebo navštívit lanové centrum či Vertical park nebo třeba bobovou dráhu. A rodiny s dětmi tu najdou dětské parky nebo Monkey park.

Krkonoše jsou naše nejvyšší i nejnavštěvovanější hory, kde naleznou milovníci přírody vše, co je zajímá. Mimo nejvyšší české hory Sněžky se zde skrývají nádherné vodopády i překrásná údolí či tajemná rašeliniště.

Nicméně stejně atraktivní lokalitou pro letní rodinnou dovolenou na horách je také Šumava. Hlavně návštěvníci, kteří netouží potkávat denně davy turistů, si zde najdou klidný tichý koutek. Takovým místem je šumavské horské středisko Srní. Původně to bývala dřevorubecká osada, kterou proslavil mimo jiné spisovatel Karel Klostermann. Kromě komfortního ubytování v perfektně vybaveném hotelu Srní, který nabízí i řadu sportovních využití, například 25m bazén nebo bowling či kulečník. Přímo v srdci Národního parku Šumava si můžete vychutnat vynikající kuchyni a odpočinek v relax centru, a nebo se kochat překrásnou přírodou, kterou obdivují již dlouhá léta diváci oblíbené filmové trilogie Pod jezevčí skálou, na pytlácké stezce a Za trnkovým keřem.

Za zmínku stojí i typická šumavská architektura nebo navštěva některé z okolních turistických atrakcí jako Vchynicko-Tetovský plavební kanál či atraktivní přírodní zajímavosti jako je kaňon řeky Vydry.

Orea Resort Sklář Orea Resort Horal Orea resort Sklář

Prostě ten, kdo jednou stráví svou letní dovolenou na horách, stane se na tomto způsobu trávení volného času doslova závislým. Vždyť co může být lepšího, než užívat si čerstvého horského vzduchu, objevovat nové přírodní krásy, sportovat v malebné a atraktivní krajině a pak si vychutnat odpočinek třeba ve vířivce, sauně nebo se nechat hýčkat při relaxačních masážích a pak si dát sklenku vína v místní restauraci.