Na jaře nechte rozkvést také svoji duši

tip na jarní víkend pro dvaKdo by neuvítal tu změnu, kdy se po dlouhé a mrazivé zimě konečně ke slovu dostává jaro. Teplejší dny, více slunce a první jarní kvítky, které se nesměle krčí u země, to vše je doslova balzámem na lidskou duši. Máte ale pocit, že vy sami se nějak nemůžete probudit a správně naladit? Pak zkuste některý z těchto jednoduchých způsobů, jak odehnat chmury a splín, vždyť s úsměvem na tváři je život hned o něco krásnější…

 

 

Detoxikace dodá energii nejenom tělu

Jaro je tou nejlepší možnou dobou pro celkovou očistu těla. Způsobů je obrovské množství, vypsat všechny, to by vydalo na pořádný román. Je to ale vlastně příjemná zpráva, protože každý si tak může vybrat, co právě jemu nejvíce vyhovuje. Můžeme se vrhnout do detoxikace po hlavě a držet přísný půst nebo jen jednoduše zvýšit příjem tekutin. Již od dob našich babiček je doporučováno pití odvaru z čerstvých kopřiv, v současnosti jsou pak velice populární smoothies neboli mixované nápoje ze zeleniny, ovoce a semínek. Pokud se nám nechce nic vymýšlet, v lékárně běžně seženeme různé doplňky stravy, z těch nejvyhledávanějších zmiňme alespoň zelený ječmen, chlorellu či spirulinu.

Kromě toho, že pročištěním organismu prospějeme našemu tělu, tak se tento proces odrazí také přímo na naší duši. Budeme se cítit celkově lépe, plní nové energie a radosti ze života. Většinou se zbavíme únavy a s ní i chmurných pocitů.

V zdravém těle zdravý duch

Může to znít jako stokrát ohrané klišé, přesto je na něm velký kus pravdy. Hřejí vás přes okno první jarní sluneční paprsky? Pak nezůstávejte doma, vždyť takové počasí přímo vybízí k pobytu venku. A nemusíte hned běhat maraton – i pravidelné procházky nebo rychlá chůze má vliv na naše zdraví a dokáže zbavit nadměrného stresu či dokonce počínajících depresí. Je vědecky prokázáno, že pohyb účinně prokrvuje mozek, zlepšuje náladu, pomáhá při nespavosti a celkově vede ke zlepšení duševních schopností. A to jsou účinky, které již stojí za naši pozornost a hlavně trochu snahy…

Někdy stačí pouhé maličkosti

Ke zlepšení nálady a psychického rozpoložení někdy pomohou obyčejné a drobné změny v našem životě. Zkuste například pro jednou odložit úklid, vaření a jiné domácí povinnosti. Místo toho si udělejte den jenom sami pro sebe. Udělejte si radost, zavolejte třeba kamarádce a domluvte se na nákupy, zajděte si do příjemné kavárny nebo podnikněte cokoliv, co vás těší. I když jste s partnerem spoustu let, jděte spolu na rande a zavzpomínejte na dobu, kdy jste do sebe byli po uši zamilovaní. Pusťte si oblíbenou hudbu a naložte se do vany. Uvařte si šálek dobré kávy a vyčleňte si čas na dlouho rozečtenou knihu. Uvidíte, že se hned budete cítit mnohem lépe. Je příjemné udělat si z takového dne rituál a jednou za čas jej opakovat pravidelně.
 

Vyrazte na víkend pro dva

Harmonického vyvážení těla a duše vám bude dopřáno při některém z wellness pobytů, které si pro vás připravily wellness hotely ze všech částí České republiky. Je jen na vás, zda dáte přednost wellness víkendu na českých horách, v lázeňských městech, víkendu pro dva v hlavním městě nebo se rozhodnete pro romantický pobyt.