Tip na víkend pro dva: Výlet do Velkých Karlovic

Velké KarloviceToužíte po relaxu a komfortním ubytování ve snové krajině, stejně jako po pořádném výšlapu? Můžete mít obojí. Obujte si pohodlné boty a pojeďte do podhůří Beskyd – do Velkých Karlovic.

Velké Karlovice se nachází nedaleko Rožnova pod Radhoštěm a jsou typickou valašskou obcí. Dokonce tou největší. Rozkládají se na území 82 km2, čímž si drží prvenství nejen na Valašsku, ale i v celé České republice. Kdo rád obdivuje krásy přírody a místní historii, nemůže si vybrat lépe – Velké Karlovice nabízí obojí.

Nezaměnitelný ráz obce udává její umístění v podhůří dvou masivů – Javorníků a Beskyd. Je to místo v pravdě kouzelné. Možná proto si jej také vybral Karel Jindřich ze Žerotína, aby tu obec roku 1714 založil. Z historických budov pozdější doby se pak dochoval Karlovský kostel datovaný do roku 1754, starý kupecký dům sloužící nyní jako muzeum nebo fojství z roku 1793.

Divoká příroda a čarokrásné scenérie

Velké Karlovice přímo vybízí k relaxaci a uvolnění. Krajina spolu se zdejším životem působí na psychiku návštěvníků doslova blahodárně. Na stráních dodnes potkáte bači s ovčáckým psy nahánějícími svá stáda ovcí. Pohled na zalesněná úbočí a zatravněné stráně doslova vybízí lehnout si do trávy a pozorovat osamělá stavení roztroušená v kopcích, kde se dodnes hospodaří.

Velké Karlovice vábí turisty po celý rok. Je zde na dvě desítky hotelů a penzionů, které svým klientům poskytují kvalitní zázemí pro dovolenkové aktivity. Mezi ty letní patří pěší turistika a jízda na kole. Jsou zde kilometry značených běžeckých a turistických tras s různým stupněm obtížnosti. Na tenisovém kurtu si zahrajete tenis a bude-li vám příliš horko, zavítat můžete na zdejší koupaliště. Ve Valašském Meziříčí se nachází Wellness Hotel Abácie ****, kde můžete využít zvýhodněný balíček Wellness víkend pro dva nebo Romantický pobyt pro dva.  Tešit se můžete na vstup do luxusního hotelového wellness centra nebo na chutné tříchodové menu v hotelové restauraci.

Vyžití po celý rok

Samozřejmostí jsou také upravené sjezdové tratě, které v zimě ocení zejména lyžaři. Funguje zde několik lyžařských vleků a využít můžete též některé z upravených lyžařských běžeckých tras.

Vybíráte-li právě místo své dovolené, zavítejte do Velkých Karlovic. Čeká vás Valašsko, které si zamilujete.