Tip na víkend: V Zooparku Zájezd si můžete pohladit zvířata

Zoopark ZájezdPokud patříte mezi výletníky, kteří musí přemýšlet také nad tím, aby se víkendové odpoledne zamlouvalo také těm menším, určitě zbystřete. Mezi velice oblíbené cíle totiž patří Zoopark Zájezd nedaleko Kladna.

Kousek od hradu Okoř založili roku 1998 malou zoo, kde nyní chovají přes osmdesát druhů exotických i domácích zvířat. K té se dostanete pohodlně automobilem, který zaparkujete nedaleko jednoho či druhého vstupu. Procházkou prašnou cestou (v období sucha opravdu velmi prašnou) se návštěvník dostane asi po patnácti minutách ke vstupu.

Vstupenka, kterou zakoupí na jedné či druhé pokladně, samosebou platí i v druhé části parku. Shlédnout můžete několik druhů lemurů a opiček, velbloudy, lamy, rysy, klokany, spoustu druhů ptactva, želvy, hmyz i hady. Chybět nemohou ani velice oblíbené surikaty.

Zoopark Zájezd

Velmi často také Zoopark Zájezd pořádá nejrůznější komentovaná krmení či prohlídky s průvodcem. Oblíbenou částí parku je i dětský koutek, který lze nazvat kontaktním. Pohladit si zde můžete i s dětmi kozy, králíky i morčata.

Zoopark Zájezd je otevřen denně mezi devátou a osmnáctou hodinou. Vstupné činí 100 korun za dospělého, děti, studenti, senioři a ZTP držitelé zaplatí 75 korun, děti do tří let a ZTP/P mají vstup zdarma. Rodinná vstupenka (2 dospělí a 3 děti) stojí 300 korun. V areálu můžete zakoupit malé občerstvení i suvenýry. A velice příjemná je také možnost platby kartou.

Hotel Hejtmanský DvůrNámi doporučené ubytování v blízkosti Zooparku Okoř je hotel Hejtmanský Dvůr. Čtyřhvězdičkový atriový hotel se nachází v samém centru královského města Slaný. Hostům je k dispozici restaurace v historizujícím interiéru s nabídkou  jídel světové a české kuchyně. Součástí restaurace je dětský koutek se skluzavkou. Prostory vinárny jsou situovány ve sklepních prostorách hotelu. Nabízí posezení pod gotickými klenbami a kulinářský zážitek z pohledu na přípravu vybraných specialit, podtržený nabídkou vinného lístku s vybraným sortimentem vín. Pro chvíle relaxace jistě oceníte wellness centrum s vířivkou a fitness.

Výhodné pobytové balíčky hotelu Hejtmanský Dvůr:

Rodinná pohoda
Wellness pobyt
Romantická noc