Výlet za zábavou a poučením. Takové je Techmania Science v Plzni

Techmania ScienceChcete s dětmi poznat něco nového? Prožít s dětmi hodiny zábavy a poučení?

Potom se vydejte dětmi do vědeckého centra Techmania Science centre. Naučně zábavný park naleznete v centru Plzně v bývalém areálu škodového závodu. Areál sousedí s planetáriem a vstupenka platí i do této části.

Pro návštěvu parku doporučuji si vyhradit hodně času. Počítejte s tím, že v areálu Techmania Science strávíte několik hodin a děti rozhodně nebudou chtít brzy odejít domů.

Děti si mohou všechny exponáty vyzkoušet. Na vlastní kůži zažijí natáčení svého filmu, který si poté můžou odeslat na email. K dispozici jsou různé interaktivní herní prvky založené na fyzikálních zákonech. Děti si mohou změřit rychlost běhu, rychlost pohybu ruky nebo změřit délku svého skoku.

techmania science
Velmi zajímavou kapitolou je téma voda. Děti jistě zaujme průplav se zdymadly. Děti pomocí páček regulují průtok vody.

Starší děti zaujme vrak potopené lodi, kde si zkusí, jaký je to pocit, když se loď potápí.

S dětmi si vyzkoušíte, jak se střílí z praku. Můžete si zahrát prostřednictvím dotykových obrazovek různé naučné kvízy.

Pokud budou mít děti už vzdělávání dost, mohou navštívit dětský koutek, kde se vydovádí na imitaci starého hradu. Budou moci házet z věže po sobě molitanové kostky. Nebo jen něco z molitanových kostek stavět.

Park je vybaven výtahy a je zcela bezbariérový. V patře se můžete občerstvit. Ceny jsou lidové a výběr z hotových jídel opravdu pestrý.

techmania science


V planetáriu strávíte asi nejvíce času u pohyblivého modelu, vozítka z Marsu. Model snímá prostřednictvím kamery vše, co v okolí uvidí.

Máte možnost vyfotografovat se ve skafandru kosmonauta. Za prohlédnutí stojí i expozice věnovaná naší sluneční soustavě. V planetáriu je k vidění i film pomítaný ve 3D projekci. Promítají se tam astrologické dokumenty.

Ještě je možné si přikoupit vstupenky na dílny, chemickou nebo fyzikální laboratoř nebo 3D kino s filmy pro děti.

Nenechte si ujít návštěvu tohoto jedinečného parku, kde se i vy stanete na chvíli zase dětmi.

Tip na víkendový pobyt: Plzeň a pivo patří od jakživa k sobě. Pokud chcete udělat radost hlavně tatínkovi, tak můžete využít nabídky hotelu Purkmistr a vyzkoušet jejich pivovarský pobyt, který je spojený s prohlídkou pivovaru včetně degustace nefiltrovaných a nepasterizovaných piv. Pro sportovně založené páry nebo rodiny doporučujeme víkendový wellness pobyt ve Sporthotelu Zruč, který najdete pouhých 7 km od centra města Plzně. Při pobytu si užijete nejen skvělou masáž, ale i odpočinek v sauně či neomezený vstup do fitness centra.